Drop in-bryllup

Datoer for drop in-bryllup i 2022

  • 11. februar
  • 20. maj
  • 26. august
  • 30. september

Vi anbefaler, at I ringer til os i forvejen for at reservere tid, da vi løbende får bookinger til drop in-bryllup.
Ønsker I et drop in-bryllup en anden dag end de fastlagte, så kontakt vores kontor på telefon 96311180 

Hvad er drop in-bryllup?

Hvis I hverken er til rådhuset eller til det store kirkebryllup ...
så kan I blive gift ved et hyggeligt, intimt og festligt Drop In-Bryllup i Vor Frues smukke kirkerum. Jeres bryllupsritual er det
samme som til en almindelig vielse i kirken. Men der er ikke en personlig tale til jer.
Selve højtideligheden tager ca. 15 minutter.
Drop in-bryllup er også for jer, der i forvejen er gift på rådhuset og ønsker en kirkelig velsignelse.

Sådan foregår det

Én af jer skal være medlem af folkekirken, når I melder jer i Vor Frue Kirke. I
medbringer jeres prøvelsesattest og får en personlig samtale med en præst. Der kan
være kø, inden det bliver jeres tur, men ellers bliver I gift med det samme.
Vi kan anbefale at I kontakter kirkens kontor på tlf. 96311180 og reserverer en tid, hvis I vil være helt sikre på at der er en ledig tid.
I bliver fulgt ud som ægtepar af en brusende bryllupsmarch fra orglet og bagefter byder vi på friske bobler for at fejre jeres ægteskab.
I må meget gerne invitere venner og familie med til drop in-vielsen. Men I kan også sagtens komme alene - kirken stiller gerne med vidner.

Prøvelsesattest

Det eneste, der kræves for at blive gift, er en prøvelsesattest og to vidner. Ved kirkelig velsignelse skal I medbringe vielsesattesten.
For at få udstedt en prøvelsesattest skal I udfylde en ægteskabserklæring på
www.borger.dk under: Familie og børn → "Når I vil giftes". Herefter får I via NemID tilsendt prøvelsesattesten, som I skal medbringe på selve vielsesdagen. OBS: Det kan tage op til 7 dage at få prøvelsesattesten fremsendt – så vær i god tid med papirarbejdet.

Er du/ I udlændinge og ønsker I at blive gift i Danmark, gælder der særlige regler, som I kan få oplyst ved kontakt til Familieretshuset. Læs mere her

Hvorfor drop in-bryllup?

Læs svarene fra fire par, der blev gift ved drop in-bryllup i Vor Frue Kirke 12. juli 2019.

 

Morten Abildgaard og Anne Mølholm

Avatar


Vi havde tænkt på at vælge en normal vielse i kirken, men ville ikke bruge mange penge på det. Da vi så tilbuddet om drop in-bryllup faldt det hele på plads for os.

For os er det vielsen, der er det væsentlige – vi er begge kristne og vil gerne have kristendommen til at understøtte vores ja til hinanden. Hvis man vælger det traditionelle kirkebryllup kan man føle et forventningspres om mange gæster, dyrt tøj osv.

Vi har ønsket et bæredygtigt bryllup med de allernærmeste, og det var nemt at melde ud med den her bryllupsform.

 Henrik og Eva Ovesen

Avatar


Vi blev skilt efter mange års ægteskab og fandt ud af, at det var en misforståelse. Vi ville gerne giftes igen - men hvordan?

Da Henrik så plakaten med drop in-bryllup udenfor Vor Frue Kirke tænkte han: Det er meget mere os end at gå på rådhuset. Vi er begge knyttet til kristendommen og kunne med drop in-bryllup gøre det helt personligt med den påklædning og fejring, der føles rigtig for os. Vi fejrer det med smørrebrød fra Menu :) – og har inviteret vores søn til at spise med.

Lindy Nørgaard Jensen og Jonna Britta Pedersen

drop-in bryllup


Vi har været kærester i 25 år og har en datter sammen. Vi har begge været gift før og har børn af første ægteskab - og havde derfor snakket om behovet for testamente. Men vi ville hellere giftes og ad den vej få styr på arveforholdene.

Da vi læste om drop in-bryllup tog vi beslutningen. Vi ville ikke have nogen stor fest, men ville gerne have den kirkelige vielse. Det vigtige er, at vi siger ja til hinanden.

Kristian Nørbjerg Rasmussen og Mie Pihl Jensen 

Avatar


Vi har længe vidst, at vi ville gerne ville vies af en præst men var indstillet på at vente, indtil vi var klar til en større fest. Fornylig blev vi forældre til en søn, og det ændrede situationen: Det blev vigtigt for os at følge de klare anbefalinger om at sikre ham juridisk hurtigst muligt – enten ved at blive gift, som er vores løsning, eller via et testamente.

Muligheden for drop in-bryllup løste vores dilemma med at udsætte vielsen. Nu kunne vi blive viet af en præst ved et mere intimt bryllup – og vi kan vente med at holde festen til næste år. Måske vil vi til den tid få gentaget velsignelsen af en præst, foran vores venner og familie. Det kunne være en god indgang til bryllupsfesten.

Læs mere om drop in-bryllup i Vor Frue Kirke: Stor interesse for drop in-bryllup