Indsamling og salg til fordel for Madagaskar

Vor Frue Kirke har MobilePay

Ønsker du at give et bidrag til kirkens indsamlinger til humanitært arbejde, kan det lade sig gøre via MobilePay.

Send beløbet til MobilePay nr. 214919

De indsamlede midler går til disse to formål:

Døveskolen på Madagaskar

I Vor Frue Kirke besluttede vi for et par år siden at have 2 indsamlingsprojekter, som et led i vores sociale profil.
Heraf er det ene projekt en skole for døve børn på Madagaskar. Det andet er Kirkens Korshær i Aalborg, som du kan læse mere om her.

På Madagaskar er svangrehygiejne, den generelle ernæringstilstand og levestandarden ikke så høj. Dette kombineret med et sundhedssystem, som er langt fra et sundhedssystem, som vi kender det i Danmark betyder, at der er markant flere handicappede - og herunder især døve - børn. 

Vores præst, Sophie Nordentoft, har en personlig kontakt både til kirker som NGO'er på Madagaskar, og hun har været med til at starte en skole op på Madagaskar - nærmere betegnet en kostskole for døve børn, hvor der både er bolig og skolegang for børnene. Og det er værd at bemærke at mange af børnene er ganske små.

Hjælp til selvhjælp

Udover at børnene lærer tegnsprog, så de udvikler sig fra ikke at have et sprog overhovedet, lærer børnene også læsning, regning, sang og det at indgå i et fællesskab. Og sidst men ikke mindst lærer de et håndværk, så de kan skabe en fremtid for sig selv og deres familier. Et kuriosum er, at børnene er eftertragtede som maskinsnedkere, da de jo ikke får ødelagt deres hørelse af de larmende maskiner. 

Vor Frue Kirke har bundet sig til at drive kirken økonomisk og det koster omkring 30.000 kr. om året at drive skolen. Danmission administrerer den økonomiske del og Madagaskar Landekredsen driver skolen. 

Sådan støtter du børnehjemmet

Du kan støtte skole-arbejdet enten ved at donere i kirkebøssen om søndagen, eller ved at indbetale på Danmissions konto: 4190-6000398. I emnefeltet skal du anføre: 2104 - Madagaskar døveskolen i Antsiranana.

Desuden sælger Sophie Nordentoft, i sin virksomhed "Madam Græskar" skønne kurvetasker og andre brugskunstprodukter, som er produceret på Madagaskar. Disse kurve sælges dels ved forskellige arrangementer i kirken, eller via forhandlere. Al overskud går selvsagt til projektet på Madagaskar - og samtidigt hjælper du jo også miljøet, ved ikke at bruge plastikposer.

Og...selvom man er døv, kan man jo sagtens danse i øvrigt: https://www.facebook.com/Danmission/videos/729406693762463

Vil du i kontakt med Sophie Nordentoft vedr. kurvesalg, kan hun kontaktes på mobilnummer: 29422089.