Pilgrimsvandringer

Pilgrimsvandringer

Pilgrimme har gået i århundreder ad kendte og ukendte veje frem mod et helligt mål. Nogle for at takke eller bede om helbredelse, andre for at gå bodsgang. 

Nutidens pilgrimme i Danmark begiver sig måske ud på vejene af andre årsager. Mange går, fordi det bringer dem fred og glæde at gå. Måske i en oplevelse af Guds storhed i naturen. 

Nogle går, fordi de har brug for en pause for at genfinde sig selv efter store brud i livet, andre søger svar på nogle af livets store spørgsmål: Hvem er jeg? Hvor er jeg på vej hen i mit liv? Skal jeg finde en anden vej?  

At vandre er at sætte den ene fod foran den anden - og blive ved. Vandringens rytme, stilheden, og vort møde med naturen skruer ned for larmen i vores indre, og giver os mulighed for at begynde at lytte. I stilheden møder Gud os. Det er Hans søn, Jesus, der har sagt: Jeg er vejen

På Vor Frue Kirkes pilgrimsvandringer finder du altid andre at følges med. 

Søndags- og hverdagsvandringer

Pilgrimsudvalget indbyder til søndagsvandringer samt formiddagsvandringer på hverdage, hvor alle er velkomne. 

Søndagsvandringerne er typisk på 8-10 km og mødested er udenfor kirken kl. 12.00. Medbring en madpakke og det, du vil drikke. 

Hverdagsvandringerne kalder vi "walk and talk". De er typisk på ca. 6 km, og vi mødes i kirkens andagtshjørne kl. 9.30, hvor vi starter med en andagt. Medbring kaffe og evt. en formiddagsmad, som vi kan nyde, når vi holder en lille pause undervejs. 

Kommende datoer for pilgrimsudvalgets arrangementer

 • Søndag d. 8. Januar kl. 12.00-15.00: Nytårsvandring v/Lena BentsenEfter vandringen serveres der suppe i Sognegården, og vi ønsker hinanden godt nytår.

 • Søndag d. 12. februar kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Knut Arild Gulbrandsen. Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

 • Tirsdag den 7. marts: Vandring, pilgrimssuppe og foredrag med Lotte Lyngby. Det er også muligt udelukkende at deltage i foredraget kl. 19.30.
  Kl. 17.00 går vi en times stille vandring gennem byen. Vandringen, der ledes af arresthuspræst Lena Bentsen, starter udenfor Vor Frue. 


  Efter vandringen - ca kl. 18.15 serveres der pilgrimssuppe og brød i Sognegården. Pris: 25. kr. Tilmelding til vandring og suppe til Sophie Nordentoft, mail: sno@KM.dk, tlf.: 2942 2089 (Der er IKKE tilmelding til foredraget).

  Kl. 19.30 skal vi glæde os til et gensyn med Lotte Lyngby, tidligere præst ved Vor Frue Kirke. Efter Lotte sluttede i Vor Frue, gik hun Caminoen i Spanien. Det er den vandring, hun vil fortælle om under overskriften ”Ord til vejen – og vejen i ord”, og som hun skriver sådan om: 
  "En personlig beretning fra pilgrimsvejen til Santiago med de syv pilgrimsord som vandrestav. Et foredrag om at være på vej og om at forsøge at tage vejen med sig hjem igen. Med afsæt i sin egen pilgrimsvandring på den gamle camino fortæller Lotte Lyngby om prøvelser og udfordringer på vejen - og om hvordan de syv pilgrimsord (Langsomhed. Stilhed. Enkelhed. Frihed. Bekymringsløshed. Åndelighed. Fællesskab) blev til støtte undervejs og kom med hende hjem igen."

  Undervejs får vi en kop the eller kaffe, og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål til Lotte.

 • Søndag den 19. marts kl. 16.00: Kristuskransvandring i Vor Frue Kirke v. Lena Bentsen. 
  En lille times vandring, med tid til sang, bøn og stilhed, mens vi vandrer i kirken med Kristuskransens perler gennem Fadervors bønner, - der er stationer undervejs. 
  Alle kan være med, du behøver ikke kende Kristuskransen på forhånd.
  Inden vandringen drikker vi en kop kaffe sammen og Kristuskransen præsenteres. Kirken har Kristuskranse til alle.

 • Søndag den 23. april kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Karen-Marie Holst Jannerup. Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

 • Søndag d. 10. september kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Knut Arild Gulbrandsen. Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

 • Søndag den 8. oktober kl. 16.00: Kristuskransvandring i Vor Frue Kirke v. Lena Bentsen. 
  En lille times vandring, med tid til sang, bøn og stilhed, mens vi vandrer i kirken med Kristuskransens perler gennem Fadervors bønner, - der er stationer undervejs. 
  Alle kan være med, du behøver ikke kende Kristuskransen på forhånd.
  Inden vandringen drikker vi en kop kaffe sammen og Kristuskransen præsenteres. Kirken har Kristuskranse til alle.

 • Søndag d. 12. november kl. 12.00: Pilgrimsvandring v. Knut Arild Gulbrandsen. Vi mødes udenfor kirken kl. 12.00.

Vil du med i pilgrimsudvalget?

Har du lyst til at være med til at planlægge vandringer og udvikle pilgrimsarbejdet i Vor Frue Kirke? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv til Knut Arild Gulbrandsen på mail-adressen: KAG-fb@aalborg.dk

Venlig hilsen
Vor Frue Kirkes pilgrimsudvalg
Knut Arild Gulbrandsen, Karen-Marie Holst Jannerup, Lena Bentsen, Sophie Nordentoft

Vor Frue Kirkes ældste segl, der ses herunder, er pilgrimsudvalgets logo. Seglet er fra 1391 og hørte til det kloster, der oprindeligt lå sammen med kirken.