Koncert med ATLAS

ATLAS - en helt særlig koncert og aften i Vor Frue Kirke

Med sin nye sekstet har Kenneth Dahl Knudsen allieret sig med en række fantastiske musikere med rod i forskellige traditioner og hvor koncertens musike har tråde til både klassisk musik, moderne jazz og musikkens dybe rødder. Fruens piger - som er et af Vor Frue Kirkes kor medvirker også i koncerten. 
Den fortræffelige oud-virtuos (et traditionelt mellemøstligt strengeinstrument) Wassim Mukdad er rundet af den klassiske syriske musik, mens duduk-spilleren (en traditionel fløjte) Ertan Tekin er en overbevisende formidler af traditionel kurdisk musik og kultur.
Den israelske jazzpianist Eyal Lovett har en forkærlighed for Bachs fugaer, og formår med sit spil at bygge arkitektoniske lydbilleder af Jerusalems travle, kaotisk duftende gader.
 
Længere nordpå finder vi den ukrainske folkesangerinde Ganna Gryniva, som med en særlig vildskab trækker den østeuropæiske folklore ind i et moderne elektronisk og loopende univers.
 
Ensemblet fuldendes af den spansk-polske violist Sebastian Peszko - en alsidig musiker der har forfinet sit udtryk både i klassiske orkestre og indenfør sigøjnerjazz. 
 
Musikken til ATLAS er nykomponeret i dialog med ensemblets musikere - med et mål om både at lade de rige musiktraditioner komme til udtryk, og samtidig udfordre traditionernes rammer og skabe nye retninger i grænselandet mellem moderne og gammel, mellemøstligt og europæisk, komponeret og improviseret. 
 
Du kan forvente en koncert, der med sjæl og nerve udforsker både musikkens traditionelle aner, kompositionsmusikkens præcision og jazzens eksperimenterende afstikkere. Uanset hvad, er der lagt op til en smuk, poetisk og melankolsk oplevelse.
Koncerten er arrangeret af KDK Music i samarbejde med Vor Frue Kirke og Huset i Hasserisgade.
En del af overskuddet fra koncerten går til humanitære formål til fordel for det Ukrainske folk, som udpeges i samarbejde med bandets ukrainsike sangerinde Ganna Gryniva. 
 

Tidspunkt og billetter:

Fredag den 2. december kl. 19.30
 
Billetpriser: 
Standard: 195,- + gebyr
Studerende: 95,- +. gebyr
Pensionist (+67 år): 95,- + gebyr