Fruens Café - et kvindefællesskab

Fruens Café torsdag den 22. juni i Vor Frue Kirke

Fruens Café er et inspirerende kvindefællesskab for lokale kvinder med tilknytning til midtbyen.
Vi er et netværk for alle, der gerne vil tankes op med god energi fra hinanden, møde livfulde og kærlige medkvinder, snakke, grine, dele tanker om det levede liv og hvad vi stiller op, når det ikke går, som vi lige havde tænkt. Og meget mere. 
 
Cirka en gang om måneden mødes vi mellem kl. 18 og 21, hvor der er indlæg, oplæg eller et besøg et sted i lokalsamfundet. Sang, bevægelse, let spisning og samtale indgår som en del af programmet.
 

Program torsdag den 22. juni

  18:00: Spisning i kirkens sognegård, med lidt sundt og godt til ganen og maven

  19.00-21.00: Vi har denne aften besøg af to inspirerende kvinder, som hver især vil sætte fokus på forskellige emner.

  Sofie Dyrendom Frederiksen vil fortælle om at være mor til Liv, som kun blev 7 måneder. Sofie har bl.a. instagramprofilen: @fieemor og sin blog: Raising Buddha, hvor hun skriver: 

  "...Derudover er vi som mennesker bare forskellige i vores måder at håndtere modgang på. Kasper og jeg er ret ens på det punkt og det fungere ret godt for os. På den måde kan vi støtte i hinanden i, at det er okay ikke at ligge i fosterstilling dagen lang, at græde uafbrudt og indimellem få lidt dårlig samvittighed over, at vi ikke reagerer, som vi havde forventet man ville i vores situation . At vi på trods af tabet får en hverdag til at hænge sammen med indkøb, forældremøder osv.

  Hele det her forløb med Liv har lært mig enorm meget om mig selv, min familie og mit moderskab. Og ikke mindst andres moderskab. Jeg tror ikke, at alle mødre der mister ligger i en konstant fosterstilling. Jeg tror og oplever selv, at moderstyrken ikke stopper selvom barnets hjerte stopper. Så banker moderhjertet videre og giver en styrke til at modstå de mest modbydelige smerter."

  Margrethe Smedegaard fortæller om "stemme & sang - kroppen som instrument":

  "Vi bruger bl.a. vores stemme til at tale, le, græde, råbe – og til at synge. Når vi synger, bruger vi kroppen til at lave lyd – vi bruger kroppen som vores instrument. Det kan på én gang synes både banalt og ret fantastisk at vores krop kan det. Og dét vi får ud af det er ikke kun produktion af lyd. Det at synge kan også påvirke vores krop tilbage. 

  I disse år får man bl.a. mere og mere øjnene op for sangens positive virkning – eller bivirkning. Det kan bl.a. bruges til at modvirke stress, gøre os gladere (fordi der frigøres endorfiner når vi synger) og en svensk forskergruppe har påvist, at når vi synger sammen modsvares denne ydre synkronisering af en indre synkronisering af vejrtrækning og hjerterytme."

  Margrethe er uddannet klassisk sanger, er udøvende sanger og underviser desuden i sang og taleteknik. De senere år har hun også uddannet sig til coach og i stemmerehabilitering, og bruger det i sit arbejde som underviser.

  Det vil Margrethe fortælle lidt om denne aften og hun vil synge et par numre. Og så vil vi også synge sammen og mærke hvad det er sangen kan, og hvad vi kan med vores stemmer. 


  TILMELDING til JOAN NEDERGAARD på mail : joan.nedergaard@hotmail.com og samtidig betaling af 150 kr ( studerende 100 kr.) på mobilepay box 8404FT – HUSK at angive navn!