23. september: Malene Lei Raben om sin bog 'Fruen'

Onsdag 23. september kl. 14

’Fruen’ er Malene Lei Rabens personlige fortælling om sin mor og om at være barn af ungdomsoprøret. ’Fruen’ er også ’kælenavn’ for Vor Frue Kirke, så hvad er mere naturligt at sætte forfatteren stævne netop her.

Bogen har fået mange roser for sit morsomme portræt af Danmark igennem nogle voldsomme årtier og sin heftige skildring af en mor-datter-relation, der volder begge parter store vanskeligheder.

 

Et pænt hjem på overfladen

I foredraget fortæller Malene om følelsen af at vågne op fra en ond drøm efter moren døde, om at vælge at sige det skjulte og skamfulde højt, selvom man kommer fra et på overfladen pænt og ressourcestærkt hjem men også om den rejse i kærlighed som livet med moren – og endelig i mødet med døden – sendte hende ud på.

"Fruen var en stærk kvinde, som krævede – og fik – særbehandling. Modig og intelligent, fordringsfuld, lunefuld og let at såre, og som en skandinavisk Kleopatra tiltrak hun mænd med fatale følger. Fruen kunne udmærket afkode undertonerne i sit kaldenavn og brød sig ikke om det, men det passede godt til hende og satte ord på noget, vi ikke kunne tale om,” fortæller Malene, der er uddannet jurist, tidligere direktør og i dag arbejder som selvstændig.

Stærkt og rørende

Glæd dig til et stærkt og rørende foredrag, som altid sætter gang i en livlig samtale.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Kulturklub FOKUS.

Kr. 100 / 60 for medlemmer af KulturKlub FOKUS

Inkl. en kop kaffe

Billet kan købes via hjemmesiden: www.fokus-folkeoplysning.dk  eller tlf. 99301000

Eller ved indgangen.

Læs mere om Malene Lei Raben