Højskoleuge om Sverige

Uge 9 Mandag d. 24/2 - Fredag d. 28/2 - 2020
Vi har i år valgt at tage afsæt i vor nære nabo Sverige. På vort broderfolks liv i det svenske landskab. Så her forsøger vi at blive klogere på hvad Sverige er for et sted.

Mandag d. 24/2 kl. 14.00 "I Boghjørnet med Fokus på Sverige.
Tirsdag d. 25/2 kl. 18.00 Svensk aften med fælles spisning & måske kommer Bellman forbi. Vi skal ikke have Svensk pølseret, men noget grønt og let der rimer på Sverige. Vi inviterer til fortælling og samvær om Sverige.
Onsdag d. 26/2 kl. 14.00 Hvorfor længes mod Sverige? "Syng sammen aften". Johannes Konstantin Neergaard fortæller om hvorfor det er at Svante længes mod Sverige. Jo; - der er  meget godt at fortælle om Sverige, det gjorde Benny Andersens os  opmærksom på,  da han lod os møde Svantes verden; - og den stadige  længsel mod de store skove. Johannes Konstantin Neergaard er komponist, leder af Spillestedet Kedelhuset i Silkeborg og meget andet. Han tager os med på en musikalsk introduktion til Sverige. En syng sammen aften i Vor Frue Kirke.
Fredag d. 28/2 kl. 14.00 Jens Andersen fortæller om Astrid. I KulturKlub Fokus er vi blevet en smule afhængige af at være i selskab med forfatteren Jens Andersen. Han er vor gode ven. Derfor er det naturligt at Jens kommer forbi og fortæller om Astrid Lindgeens liv og værk når vi nu sætter fokus på broderlandet.  Glæd dig at være i selskab med Jens Andersen, - men glæd dig først og fremmest til at komme tæt på Astrid Lindgeens spændende og sammensatte liv. Kom i god tid; - vi bliver mange denne eftermiddag i Vor Frue Kirke! Pris 100 kr. Køb billetter online - se priser under de enkelte arrangementer / Gratis for medlemmer af KulturKlub Fokus. Vi får en kop kaffe i pausen.